Rezumat temă

 • General

  wiris
  Soluție globală pentru educația matematică, Formule matematice în conținut web.


  WIRIS

  Broșură WIRIS Brochure WIRIS tools for mathematics education RO.pdf 18488 KB 2012-Aug-01

  www.wiris.com/editor

  Editorul WIRIS este o unealtă care crează formule matematice în conținutul HTML. Exemplu : integral subscript 1 superscript infinity space fraction numerator d x over denominator x to the power of p end fraction equals open curly brackets table attributes columnalign left columnspacing 1.4ex end attributes row cell fraction numerator 1 over denominator p minus 1 end fraction end cell cell i f space p greater than 1 end cell row infinity cell i f space p less or equal than 1 end cell end table close 

  www.wiris.com/cas

  WIRIS cas este o platformă online pentru calcule matematice (CAS+DGS) dezvoltat pentru educație.

 • instruireInstruire online


        Instruirea online interactiva se poate face in "interiorul " manualului demostrativ oferit de WIRIS. Comenzile Wiris pot fi retestate online chiar in spatiul in care ele sunt exemplificate ! Manualul este stucturat pe 18 Capitole care acopera Matematica ( si Stiintele ) de la nivel elementar pana la nivel superior/universitar ! Veti gasi capitole precum Geometrie,Algebra Liniara, Analiza Matematica, Statistica, Grafica 2D, Grafica 3D, Aritmetica, programare cu WIRIS ++, etc ... . Un Index Alfabetic al tuturor instructiunilor/comenzilor WIRIS este de un real folos !

 • Algoritmi WIRIS


        Aplicatiile WIRIS Editor si WIRIS CAS sunt instrumente deosebit de utile si foarte eficiente pentru profesorul de matematica si stiinte interesat in "compunerea"  de teste online adaptate nivelului si nevoilor elevilor sai. Saltul calitativ de la intrumentele folosite anterior la ceea ce WIRIS integrat in MOODLE poate oferi este imens ! Facem aceasta afirmatie cu gandul la aparatul matematic foarte evoluat care sta in spatele aplicatiei WIRIS CAS care face posibil (spre exemplu ! ) ca la o problema inserata intr-un test MOODLE cu WIRIS Quizes sa avem de fapt, zeci, sute, mii, zeci de mii, ... de probleme cu date diferite care se genereaza aleator la fiecare reluare a unui test . Efortul profesorului de acomodare cu facilitatile aplicatiei WIRIS este astfel  sa zicem ... insutit rasplatit ! Sunt multe alte avantaje ale folosirii softurilor mai sus mentionate, dar multiplicarea mentionata mai sus se datoreaza folosirii in "compunerea" problemelor a variabilelor wiris antrenate intr-un ALGORITM ! Exemple de astfel de algoritmi vor fi prezentati in cele ce urmeaza .

 • Teste online cu WIRIS integrat in MOODLE


        Algoritmii de mai sus ( sau cei  din Wiris Colection )  prezinta interes din punctul de vedere al profesorului care compune testele online. Vom vedea mai jos exemple de teste si cat de utile  pot fi aceste teste pentru principalul beneficiar - elevul.

  Cateva din avantajele folosirii acestor teste -  din perspectiva elevului: i) poate rezolva testul si acasa, ii) are feedback imediat la efortul depus,iv)Poate relua testul pana cand ajunge sa fie multumit de performanta obtinuta, v) datele problemelor din cadrul aceluiasi test se modifica la fiecare reluare ( din cauza variabilelor random,  prezente in enut, la raspunsuri si la indicatii )  vi) in timpul rezolvarii problemelor testului elevul poate  beneficia de indicatiile profesorului, de suport teoretic necesar oferit de profesor, de feedbackul oferit de profesor pentru raspunsuri corecte/gresite.